El higo más dulce, de Chris van Allsburg


{ÀLBUM IL·LUSTRAT}
Aquest àlbum il·lustrat de Chris van Allsburg és l'acompanyament perfecte (amb el permís d'un bon gorgonzola) per a les darreres figues de l'any. "El higo más dulce" és la història de Monsieur Bibot, un dentista no gaire simpàtic que s'enfada sobremanera quan una pobra dona a la que acaba d'atendre li paga els seus serveis amb dues figues. Resulta que aquestes figues no són com les altres, poden fer que els somnis es facin realitat, però compte amb el que somiem... 

VAN ALLSBURG, Chris. El higo más dulce. México: Fondo de Cultura Económica, 1995.

Les il·lustracions destaquen pel seu caire hiperrealista jugant amb els llums i les ombres creant una atmosfera de misteri molt apropiada. Per moments sembla que les il·lustracions cobraran vida gràcies als primers plànols picats, contrapicats... que aporten un aire molt cinematogràfic.
La combinació il·lustracions i història dona llum a un àlbum sobre la màgia dels desitjos i els somnis tot reflexionant sobre l'avarícia d'una manera molt subtil. Com sempre, un altre àlbum imprescindible de Chris Van Allsburg.

Figues amb gorgonzola
Per acompanyar la lectura d'aquest àlbum il·lustrat i acomiadar-me de les darreres figues de l'any, vaig comprar un bon gorgonzola per farcir-les. Només cal fer un tall en creu a les figues, sense arribar a tallar-les del tot, i farcir-les amb el formatge. Les posem al forn, amb el gratinador encès, fins que el gorgonzola es fongui. Seran uns 4-5 minuts. Podeu escollir qualsevol altre formatge blau o cremós.
Bon profit!

Comentaris

Entrades populars