Crema d'espàrrecs, pèsols i brocoli

{RECEPTA} #DijousTàper

A vegades penso que sóc una mica tonta esforçant-me tant amb els tàpers que porto a la feina, però després quan toca cruspir és un plaer que tot estigui fet amb tant de carinyo. Aquesta carmanyola de crema d'espàrrecs, pèsols, brocoli i gorgonzola n'és un molt bon exemple!


CREMA D'ESPÀRRECS, PÈSOLS I BROCOLI
(per a 4 persones)
- 600gr verdures (poseu més d'una i altra segons els vostres gustos)
- 1 litre de caldo vegetal
- 1 ceba
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- gingebre pelat i ratllat (al gust)
- fruits secs i/o pipes
- formatge (de cabra, blau, cremós...)
- sal i pebre

Sofregir la ceba en l'oli d'oliva. Quan sigui translúcida, afegir la barreja de verdures (nétes, pelades, trossejades). Afegir el gingebre i cuinar el conjunt 5 minuts. Cobrir les verdures amb el caldo i deixar coure 10 minuts. Apagar el foc i tapeu l'olla. Quan s'hagi refredat, triturar fins que quedi molt fi. Passar pel xinès per eliminar les fibres dels espàrrecs. Tastar. Salpebrar. Servir amb crema de formatge (jo vaig triar gorgonzola), fruits secs torrats, pipes i un rajolí d'oli.

Comentaris

Entrades populars