White Cake, el pastís preferit d'en Calvin Candie

La primera recepta en més de mig any... Guau, sembla que aquest serà un post especial perquè a més és la recepta d'un pastís que vaig cuinar poc abans que nasqués el petitó i que va ser un èxit total a casa. Es tracta del Pastís Blanc, el White Cake, que surt a la pel·lícula Django desencadenado.


Us faré cinc cèntims sobre el film per si no l'heu vist. Està dirigit per Quentin Tarantino i respon força fidelment al cinema clàssic de l'oest. La trama arrenca quan un caçador de recompenses allibera un esclau i aquest passa a ser el seu aprenent. Un cop l'aprenent és quasi tant bo com el seu mestre decideixen alliberar la dona de l'esclau que és propietat d'un ric terratinent.
Només us diré que és una pel·lícula molt recomanable per als que us agradin els westerns i que el paper que realitza en Christoph Waltz com a caçarecompenses és espectacular. Si en voleu saber més us recomano la lectura del post que va penjar en Bravecoast al seu blog.
Bé, centrem-nos en el Pastís Blanc. Protagonista d'una escena sublim de la pel·lícula, el White Cake és el pastís preferit d'en Calvin Candie, el ric terratinent propietari de la dona de l'esclau alliberat. 


Aquest pastís és una de les moltes variants dins dels anomenats "layer cakes" és a dir, els pastissos que intercalen capes de bescuit amb algun tipus de farcit que les uneix. Per aconseguir aquest color blanc tan pur cal que feu servir només les clares dels ous perquè els rovells donarien un color més groguenc a la massa. La recepta tradicional de Pastís Blanc porta com a farcit una crema de merengue, però jo l'he canviat per una crema de formatge ja que l'Advocat no és gaire fan dels pastissos molt dolços. 

La recepta que vaig cuinar i que comparteixo amb vosaltres és una adaptació de l'original de Martha Stewart (amén). Pel que fa a les receptes de buttercream podeu fer servir la de merenga o formatge de la mateixa Matha Stewart o les de merenga o formatge de l'Alma Obregón. Jo vaig fer un doblet Martha Stewart, que per això és un pastís ianqui! ;-)


White Cake amb crema de formatge
- 18 cullerades de mantega a temperatura ambient
- 4 1/2 tasses de farina
- 1 1/2 tasses de nata per cuinar
- 9 ous (només les clares)
- 1 cullerada d'extracte de vainilla
- 1/2 cullerada d'extracte d'ametlla
- 2 cullerades d'impulsor
- 1 1/2 cullerada de sal
- 2 1/4 tasses de sucre
- 5-6 tasses de buttercream de formatge

- Escalfeu el forn a 180 graus. - Camiseu amb mantega i farina dos motlles rodons de 20 cm.
- En un bol, bateu la nata, les clares i els extractes. En un altre bol barregeu la farina i l'impulsor.
- En un bol bateu la mantega i afegiu progressivament el sucre. - Bateu fins que obtingueu un conjunt lleuger i airejat, uns 2 minuts.
- Afegiu 1/3 de la barreja d'ingredients secs i 1/3 de la barreja d'ingredients humits i bateu a velocitat lenta, just per incorporar-ho. Afegiu la resta de les barreges en 2 vegades. Acabeu de barrejar a mà amb una espàtula.
- Dividiu la massa entre els dos motlles i alliseu la superfície amb l'espàtula.
- Coueu al forn uns 25-30 minuts o fins que al punxar el centre del pastís comproveu que és cuit.
- Deixeu refredar els pastissos als motlles durant 5 minuts. Desmotlleu amb compte i deixeu refredar del tot abans de farcir-los.
- Poseu la primera capa del pastís sobre una blonda, un plat o allà on el vulgueu presentar. Poseu a sobre 2 tasses de buttercream. Repetiu amb l'altra capa de pastís i 2 tasses més de buttercream.
- Repartiu la resta del buttercream entre la superfície i les vores del pastís.

El resultat d'aquesta recepta va ser un pastís, que tot i contundent, es deixa menjar molt bé. A casa es va acabar ben aviat i això que ja us deia que a l'Advocat cada vegada li agraden menys els pastissos molt dolços. Si el feu, segur que serà tot un èxit. I si teniu dubtes sobre pastisseria nord-americana, heu de visitar sí o sí el blog de la meva germana, Bake or Die. Ella és experta en aquest tipus de pastissos i us ajudarà tant com a mi!
Bon profit!

Comentaris

Elena ha dit…
Menuda pinta!
Te cojo la receta para probar estas vacaciones ;)
Gemma ha dit…
M'apunto la versió menys dolça!
Gemma ha dit…
mmm... contundent però segur que boníssim!

Entrades populars