Atrévete con el sushi amb Comer Japonés

Fa dos caps de setmana vaig tenir l'oportunitat de gaudir d'un curs de sushi organitzat per Comer Japonés, un meravellós blog sobre gastronomia japonesa que com a frikifan del Japó, no em deixo perdre. Però abans d'explicar-vos com va anar el curs, us explicaré que porto un parell de setmanes completament centrada un altre cop en la cultura japonesa. L'Advocat i jo vam quedar tan enamorats del país nipó l'any passat que ja tenim moltes ganes de tornar-hi i ens estem motivant, com si calgués.

Una d'aquestes motivacions ha estat el curs de sushi que us deia i també la lectura del còmic Atrévete con el sushi d'Isabel Kreitz (l'autora té un altre gastrocòmic  molt recomanable del que tinc pendent parlar al blog) i Junko Iwamoto.
Aquest manga occidentalitzat (tan pel dibuix com per la direcció de la lectura) és una excel·lent manera d'apropar-se al món del sushi per a tots els que no n'estigueu gaire avesats i no és una lectura gens feixuga.
El fil conductor de la història està format pels diferents descobriments que fa una parella sobre el món del sushi, des de les tècniques de feina d'un mestre del sushi a com menjar-ne correctament, com escollir el millor producte al mercat i per suposat com fer-ne a casa, on el procés s'explica amb detall. Un apèndix final ens resum les eines necessàries per fer un bon sushi, però no us espereu cap recepta pas a pas, per això caldrà fer-se amb un bon receptari.

La lectura d'aquest còmic és ideal complementar-la amb un bon curs de cuina sushi per veure en viu com ho fa un mestre del sushi. I això és el que faig fer jo gràcies a Comer Japonés. Des de fa temps segueixo el blog de Roger Ortuño, però no sé ben bé per quins set sous no m'havia animat a apuntar-me a algun dels cursos que ofereixen, fins que em vaig estrenar fa dues setmanes amb el curs de sushi amb el xef Takashi Komura del restaurant Bun Sichi, de Barcelona. 

Allotjats al cooking space del Delishop els alumnes vam poder seguir amb atenció les indicacions i consells del gran Takashi (que n'és de simpàtic) per rentar, coure i utilitzar l'arròs de sushi (shari), enrotllar els makis i tallar-los.

I en vam fer de diferents tipus: els futomakis (sushi de rotllo gruixut), que són els més gruixuts i van farcits amb diferents ingredients, nosaltres els vam farcir amb alvocat, enciam i salmó; els hosomakis (sushi de rotllo prim), que són els primers que degut al seu tamany només van farcits amb un únic ingredient (si és cogombre se'n diu kappamaki); els uramaki (sushi del revés), es diferencien de la resta perquè la capa d'arròs no fa de farcit sinó que cobreix l'alga nori; i els temaki (sushi enrotllat a la mà) que són paperines de sushi que es farceixen i s'enrotllen a la mà i que es mengen tal qual, sense palets.


Va ser un curs molt interessant i entretingut, vaig aprendre molt i a sobre ens vam posar com el quico menjant salmó, anguila, alvocat i tot el que anava sobrant. Després ens vam emportar una safata amb tots el sushi que havíem fet. Segur que no serà l'únic curs que faci amb ells. Un plaer, Roger!

Comentaris

Gemma ha dit…
El blo Comer Japonés és el number one en el tema, així que segur que el taller va ser tot un èxit!
Anar al Japó és un dels meus grans viatges pendents...
bravecoast ha dit…
Oh mierda, como hayas aprendido a hacer esto me tienes que invitar.. no solo a comerlos, si no tambien a prepararlos!
Irisibula ha dit…
Doncs sí Gemma, el Roger és tot un referent i un blocaire modèlic! ;P

No te preocupes Bravecoast que alguno te va a caer...

Entrades populars