Bunyols, bacallà, mona i Setmana Santa

A casa no som de tradició religiosa, així que les celebracions com Setmana Santa passen sense pena ni glòria per les nostres vides. No anem a les processons, ni a beneir palmons, ni res de tot això, però amb el menjar, com que m'agrada molt doncs m'hi poso més. Així que de bacallà, per Quaresma, en mengem tot el que podem. I ara que ho escric, és ben tonto, en podríem menjar tot l'any...


Els bunyols de bacallà són un dels plats estrella del pont, la recepta infalible és la de Mireia Carbó i ja us l'he explicat, i també una crema de verdures amb bacallà, bacallà al forn amb patates, amb musselina d'all i amb mel.

Enguany no faré receptes de Castellà enllà, com els bartolillos i l'hornazo i em centraré en la mona. De mones també n'hem cuinat a casa, de xocolata i una altra una mica més afrancesada, però enguany vull fer la tradicional, la Cristina amb el seu ou dur i també el filat. En tinc moltes ganes, a veure com surt, ja us ho ensenyaré.

I vosaltres, què? Quins plans culinaris teniu per Setmana Santa?

Comentaris

Unknown ha dit…
A casa som mig i mig, n'hi ha que no es perden res, i n'hi ha que només, com vosaltres, participem activament amb les menges de pasqua. El bacallà és el protagonista sense dubtes, com també els dolços.

Entrades populars