Ous "encapotados"
Tot i que segueixo les cròniques de Mikel López Iturriaga des que escrivia el seu antic bloc Ondakín, em devia passar per alt la recepta dels ous "encapotados" quan la va publicar perquè sinó segur que ja els hagués cuinat abans.
El meu amic Cesc [us recordeu de la seva (abandonada) secció?] i jo vam trigar pocs segons en sincronitzar els nostres gastro-fritangueros cervells i la mateixa tarda que Aló, Comidista va anomenar els ous encapotados ja estàvem buscant un matí per quedar i fer-los junts.
Si no coneixeu aquesta exquisidesa de colesterol, us diré que aquests són uns ous ferrats embolicats en beixamel, arrebossats i fregits.
Vigila Omega3! Que venen els ous encapotados!
Ous - beixamel
Farina, ous i farina de galeta per arrebossar
Oli per fregir
Feu la beixamel, millor que sigui lleugerament espessa, i fregiu els ous.
Disposeu una capa de beixamel en una safata i distribuiu els ous ferrats. Cobriu cada ou amb una mica més de beixamel, amb compte no trenqueu el rovell.
Deixeu refredar fins que la beixamel perquè agafi consistència i pugueu manipular-los amb seguretat.
Un cop refredat, amb la punta d'un ganivet "retalleu" els ous i passeu-los per farina, ou i farina de galeta.
Fregiu-los en oli ben calent, no s'hi han d'estar molta estona perquè si no el rovell quedarà cuit.
Aquest va ser l'únic ou que vam aconseguir el seu rovell una mica líquid. No vam escalfar prou l'oli, ha d'estar ben roent, penseu que només cal aconseguir fregir l'arrebossat perquè l'interior és un ou ferrat que no necessita més cocció.
Bons ho eren i ens ho vam passar genial!
Comentaris
L'últim amb el rovell al punt et va quedar espectacular!
El Mikel és un dels meus ídols!
Els encapotados aquests són quasi de regim no? ;)
És una marranada d'aquelles que ha d'estar boníssima! I un dia és un dia! T'han quedat guapíssims!
Petons!
M'agrada que us agradin aquests ous, són molt bons i un dia és un dia, demà ja ens cuidarem... :)
He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 20000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.
Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?
Quedem a la teva disposició!
Andreu
Lestevesreceptes.cat
Un saludo
Jorge R.
www.pocohecho.org