París: 8e, 9e, 10e, 11e i 12e arrondissements

Després d'escriure tot això, me n'adono de tot el que hem caminat, i menjat!, per París. Seguim amb la ruta...

8e arrondissement
Dalloyau: El pastís que heu de demanar a Dalloyau és l’Òpera, tot i que no es va crear aquí, però sí que s’hi va fer famós. Porten més de 100 anys servint-lo i no ha perdut ni un gram de qualitat. 101, rue du Faubourg Saint-Honoré.

Fauchon: Aquest establiment amb el “chic” típicament parisenc és un temple per als bon vivants gastrònoms. A la planta baixa un espai per al pa i un altre per als dolços i els pastissos. Els nostres favorits són els éclairs. També disposa d’un espai per seure tranquil•lament a la terrassa o a dins del local. A la primera planta prestatges i més prestatges amb productes dolços com xocolates, melmelades, mels... però també salats com aperitius fets de foie, formatges, verdures... Impressionants les mini creps cruixents de cheddar. Les creacions de la casa per commemorar dates especials són ideals. 24-26 place de la Madeleine.

És molt adient fer una volteta per la place de la Madeleine ja que és plena de locals gastronòmics especialitzats en productes concrets com el foie, els formatges i el caviar. També trobareu un dels locals de Ladurée.

9e arrondissement
Ladurée: Tots els que mínimament estiguin interessants en la gastronomia i en la pastisseria concretament, coneixeran Ladurée i els seus macarons. El taulell expositor sembla que no tingui fi i es fa difícil escollir entre la gran varietat de sabors, alguns força originals. Però de bons macarons en podem trobar a molts llocs de París, però del pastís que us proposo a continuació jo només l’he tastat tan bo a Ladurée: una religieuse, un pastisset francès fet amb pasta choux. Tasteu la coronada amb glassejat de violeta. Una experiència religiosa...

Galeries Lafayette: Mític centre comercial amb local especial per als bojos de la gastronomia Lafayette Gourmet. Només entrar trobareu els stands de les pastisseries més famoses de París amb expositors de pastissos un darrera l’altre. Passada la temptació, trobareu un espai semblant a un mercat on tots els productes són especials, molt gourmets, però els preus tampoc es disparen. És molt destacable l’exposició d’espècies com si fòssim al gran bazar és una experiència pels sentits. Si voleu fer fotos, amagueu bé la càmera, us cridaran l’atenció si us enxampen... 40, bd Haussmann

10e arrondissement
La Baie des Anges: Potser aquest local us passarà desapercebut si hi passeu per davant, però entreu-hi i compreu un éclair de xocolata. Fresc, cremós i untuós us arreglarà el dia si enxampeu un dels típics dies grisos a París. 23 Rue du Faubourg du Temple.

11e arrondissement
La Bague de Kenza: Vaig visitar aquest local durant un dels últims viatges a la ciutat després de llegir la crònica sobre la seva especialitat, el rfisse, al bloc Chocolate and Zucchini. És una pasta semblant al massapà farcida de fruits secs i mel que em va recordar molt a la rebosteria àrab. Una meravella. 106 Rue Saint-Maur.

12e arrondissement
Aux Castelblangeois: Com si fossin petites obres d’art o creacions d’orfebre, les tartaletes de fruites d’aquesta pastisseria venen directament del paradís. La de maduixetes del bosc sobre crema pastissera és... buf, no existeixen les paraules. 104 Rue du Faubourg Saint-Antoine.

Comentaris

Gemma ha dit…
París és una ciutat preciosa, podries estar voltant, passejant i menjant durant tota una vida sense repetir cap lloc ;)
Irisibula ha dit…
Tens tota la raó Gemma.
A veure si tinc més temps i acabo amb les recomanacions, que em queden uns quants arrondissements per explicar-vos... ;P

Entrades populars