Sobaos El Macho

L'antic company d'aventures gastronòmiques que de tant en tant es passava per aquest bloc, ha tingut el detall de tornar de les seves vacances pel cantàbric i portar-me un regalàs: una capsa de sis sobaos de Casa El Macho.

Poca broma. Aquests no són uns sobaos qualsevol. Aquests són els autèntics, amb indicació geogràfica protegida, els pasiegos. Els que es mengen a la tierruca que jo recordo de petita. Uns sobaos grossos com no t'imaginaries (si us fixeu a la foto superior, veureu que el sobao ocupa la meitat d'un plat fondo normal i corrent), cada un pesa un quintar, amb un sabor extraordinari perquè estan fets amb productes de qualitat, ous, llet, mantega, farina, sucre i llevat, res de porqueries, conservants o gasificants. Per això s'han de conservar a la nevera.

És una experiència meravellosa, donar-se el plaer al matí de desvestir-ne un, agafar-ne trossos i mullar-lo al cacau. Em recorda els matins d'estiu al poble, amb els esmorzars i berenars "de chicarrones del norte" que a mi em semblaven una veritat i que tant em costaven de pair al començament. Després tot era córrer, saltar i perseguir les vaques i pensar quan tornaries a queixalar un súper sobao... Quina meravella! Et posa les piles mínim fins a l'hora de dinar i encara aguantaries una mica més. Si teniu l'oportunitat, tasteu-los!

Gràcies Cesc, ets un sol!!!

Comentaris

Núria ha dit…
Quina sort!!! i quina pinta taaan bona...
petonets
Carmeta ha dit…
que boons¡¡ ja n'havia sentit a parlar d'aquestos "machos", guarda'm una mossegadeta¡¡¡

Entrades populars