El Porrón del Poblenou

ACTUALITZACIÓ: aquest establiment va tancar.
Passejar un dissabte mig assoleiat pel Poblenou és una meravella, però si patiu de gastropatia poder no és un itinerari gaire adequat per la quantitat d'oferta (i de la bona) en tavernes i bars. N'hi ha un fotimer!
Però nosaltres anàvem buscant el Porrón del Poblenou perquè havíem sentit molt bé a parlar de les seves patates braves. No ens va costar gaire localitzar-lo perquè ens havíem fixat molt bé en l'adreça i la localització exactes, i menys mal perquè cap rètol identifica que heu arribat al Porrón...

La terrasseta, de vici però a tope, així que ens vam instal·lar a l'interior del local on a primera vista penses "Ai, on m'he ficat?" per la decoració extrema que han dut a terme: una espècia d'acumulació diogènica de bufandes i banderins de milers (potser podria dir milions i no m'equivocaria) d'equips de futbol, les parets forrades amb fotos i més fotos del Barça de totes les èpoques i als prestatges grups d'ampolles competint per quina té més pols a sobre. Un bar dels autèntics!

Nosaltres que anàvem amb l'horari europeu configurat vam arribar una mica d'hora, tot just havien encès els fogons de la cuina i mentre esperàvem les braves van començar a sortir tot de safates amb escalivada, mongetes, bacallà... però vam ser fidels a les patates.
Quan van arribar a taula, un bon plat (tipus ració del Carmel) ple de patates tallades a bocins més aviat petits, ben cruixents per fora, tendretes per dins, cobertes d'una suau maionesa amb all i tot de pebre vermell picant per sobre. El toc fumat, els daus de cansalada que s'hi barrejaven. Quin festival! Boníssimes! No us les perdeu, són diferents i paguen la pena.

El Porrón del Poblenou
c/Doctor Trueta 225, Barcelona
Tel. 93 225 20 89

Comentaris

Entrades populars