El Dia del Pancake
Després de passar l'Any Nou, i pràcticament tot gener, rodejats de capses, fent-nos a la idea del canvi de pis, de barri, d'hàbits per anar a la feina, escollir les millors rutes amb transport públic i localitzar un forn on fessin un pa decent, va arribar el febrer i amb els seus 28 dies també els viatges a les botigues de mobles i de brocanters per decorar el pis. I ara, que ja pràcticament s'acaba el mes de març, podem descansar. Bé, només una mica que encara ens falten un parell de detalls i les cadires, que no són poca cosa.
Així que agafant forces per passar la Quaresma vam celebrar a l'anglesa el Dijous Gras com si fos el Shrove Tuesday o per a nosaltres millor dit Pancake Day. Durant els dies previs les botigues angleses omplen els seus prestatges dels ingredients per cuinar els pancakes o d'aquests ja precuinats. Tothom en menja sense aturador i és clar, no poden faltar les típiques curses del pancake, però això us explico després.
A casa ens vam decidir per una recepta senzilla de pancakes de poma i xocolata que és deliciosa.
Barrejar la farina i el llevat, passar pel sedàs en un bol. Afegir el sucre. Fer un forat al mig, incorporar l'ou i la mantega. Afegir la llet a poc a poc mentre batem la pasta suaument.
Pelem la poma, retirem el cor i la ratllem a sobre la pasta. Afegim la xocolata. Ho barregem bé, però sense donar-li massa canya.
Escalfem una paella (si no és antiadherent afegir una goteta d'oli i estendre-la bé per tota la superfície), i abocar dues cullerades de pasta per cada pancake. Quan surtin les bombolletes és hora de tombar-les. S'han de servir calentes i apilades com una torre i amb una salseta de xocolata estan encara millor!
Encara avui dia es celebren les curses de pancakes i la més antigua i famosa és la d'Olney que data de 1445.
Sembla divertit...
Comentaris