El Dia del Pancake

Mare meva, si feia una munió de dies que no actualitzava el bloc. Sembla mentida com et canvien les rutines quan modifiques un petit detall a la teva vida, que podria semblar insignificant, com és canviar-se de casa. O potser sóc jo que em trasbalso més del normal...

Després de passar l'Any Nou, i pràcticament tot gener, rodejats de capses, fent-nos a la idea del canvi de pis, de barri, d'hàbits per anar a la feina, escollir les millors rutes amb transport públic i localitzar un forn on fessin un pa decent, va arribar el febrer i amb els seus 28 dies també els viatges a les botigues de mobles i de brocanters per decorar el pis. I ara, que ja pràcticament s'acaba el mes de març, podem descansar. Bé, només una mica que encara ens falten un parell de detalls i les cadires, que no són poca cosa.

Així que agafant forces per passar la Quaresma vam celebrar a l'anglesa el Dijous Gras com si fos el Shrove Tuesday o per a nosaltres millor dit Pancake Day. Durant els dies previs les botigues angleses omplen els seus prestatges dels ingredients per cuinar els pancakes o d'aquests ja precuinats. Tothom en menja sense aturador i és clar, no poden faltar les típiques curses del pancake, però això us explico després.
A casa ens vam decidir per una recepta senzilla de pancakes de poma i xocolata que és deliciosa.

225 gr farina - 1,5 culleradetes de llevat en pols - 4 cullerades de sucre llustre - 1 ou - 15 gr mantega fosa - 300 ml llet - 1 poma - 50 gr de xocolata tallada a trossets o en gotes -

Barrejar la farina i el llevat, passar pel sedàs en un bol. Afegir el sucre. Fer un forat al mig, incorporar l'ou i la mantega. Afegir la llet a poc a poc mentre batem la pasta suaument.

Pelem la poma, retirem el cor i la ratllem a sobre la pasta. Afegim la xocolata. Ho barregem bé, però sense donar-li massa canya.

Escalfem una paella (si no és antiadherent afegir una goteta d'oli i estendre-la bé per tota la superfície), i abocar dues cullerades de pasta per cada pancake. Quan surtin les bombolletes és hora de tombar-les. S'han de servir calentes i apilades com una torre i amb una salseta de xocolata estan encara millor!


Abans ens havíem quedat que a banda de menjar pancakes, tradicionalment es celebren aquest dia les curses de pancakes. Diu la història que van sorgir al segle XV quan una mestressa de casa anava atrafegada fent pancakes, quan va sentir repicar les campanes que avisaven que començava la missa del dia abans de la Quaresma. Va sortir corrents cap a la parròquia i no es va adonar que corria amb la paella a la mà i els pancakes a dins.
Encara avui dia es celebren les curses de pancakes i la més antigua i famosa és la d'Olney que data de 1445.
Sembla divertit...

RACE WITH PANCAKES

Comentaris

ChetoCheta ha dit…
Ya era hora.. Pon fotillo no?
Irisibula ha dit…
Pues fotillo no hay porque elAbogado se los comió tan rápido que fue imposible, pero intentaré volver a hacerlos y colgar la representación gráfica... XD
Gent jove pa tou ha dit…
Quins pancakes...tenen una pinta!!
bravecoast ha dit…
Como molan este tipo de historias xDDD

Entrades populars