HEMC #17 Polvorons d'ametlles i de festucs

Per a la cita mensual amb Hecho en mi cocina he preparat aquestes polvorons d'ametlles i festucs i els he portat al sopar de la nit de Nadal. Han agradat molt. A la foto els veieu sense el sucre llustre que se'ls hi tira per sobre.

250 gr de farina
125 gr de llard de porc
1 cullerada de canyella en pols
125 gr de sucre llustre
75 gr d'ametlla mòlta
75 gr de festucs mòlts
1 llimona

1. Estendre la farina sobre una safata de forn, pre-escalfat a 180ºC i torrar-la durant 25 minuts. Tamissar després aquesta farina i barrejar amb el llard de porc a temperatura ambient, 100 gr de sucre i la canyella. Amassar fins que aconseguim una pasta homogènia.

2. Dividir la massa en dues meitats. A una afegir l'ametlla mòlta i a l'altra els festucs mòlts. A totes dues afegir ratlladura de la llimona i unes gotetes de suc. Amassar-les i deixar reposar 1 hora a la nevera.

3. Treballar les masses sobre una superfície de treball enfarinada i estendre amb l'ajuda d'un corró fins que quedin de 2 centímetres de gruix. Tallar amb tallapastes i colocar-los a una safata de forn sobre paper sulfuritzat.

4. Coure al forn a 160ºC durant 40 minuts. Fora del forn espolvorejar amb el sucre llustre restant. Deixar reposar perquè s'endureixin una mica.

BON PROFIT I BON NADAL A TOTS!

Comentaris

Unknown ha dit…
La verdad es que me parece magnífica la idea de "alegrar" los polvorones de almendras con unos pistachos... la combinación tiene que se espléndida...

¡Felices fiestas y gracias por tu contribución a HEMC#17...!
Anònim ha dit…
mmmmmmmmm... aquesta nit no en quedaran.

Entrades populars