Crema de carbassa amb bolets per a l'infiltrat de la casa
Sembla que la fresca ja es comença a instal·lar a les terres catalanes. O no. Perquè deu n'hi do quina darrera setmana que hem tingut: uns dies fresca, els altres calorada. Per sort no he agafat cap refredat. Dic per sort, no pas perquè a mi em molestin especialment els refredats, aguanto molt bé el fred, però enguany és important que no em posi gaire malalta perquè la meva ingestió de medicaments ha quedat molt restringida.
I és que tinc un infiltrat, un petit okupa, al meu cos. Un petit cuquet que va creixent dins la meva panxa, que vol aliment de qualitat i poqueta química. :-)
Doncs un dels millors remeis per no refredar-se és mantenir l'escalfor del cos, o això diu tothom oi?, i amb una bona sopa o crema es solucionen tots els mals de la tardor i l'hivern. Jo en sóc molt fan, així que de seguida que baixa una mica la humitat de l'estiu, ja em poso a fer caldo com una boja. I si fa fred, ve molt de gust.

Com el gat que trosseja la carbassa, l'esquirol que remou la sopa i l'ànec que li posa el punt de sal, seguir el ritual per cuinar la crema de carbassa em dóna molta pau. Us recomano que us feu amb el llibre per a infants de la Helen Cooper, Sopa de carbassa, us en cuineu una de ben bona i gaudiu amb la història, una molt bona manera de transmetre el gust per la cuina.
(adaptació de la recepta publicada al número 151 de la revista Cuina)
1 carbassa petita - 1 ceba - bolets de temporada - brou (opcional) - oli d'oliva - pipes de carbassa
En una paella ofegueu a foc lent la ceba tallada a daus petits. Deixeu que caramelitzi i quan sigui daurada, afegiu els bolets nets i tallats també a dauets. Deixeu confitar amb la ceba uns deu minuts, corregiu-ne el punt de sal i pebre i reserveu-ho.
Mentrestant, en un cassó amb abundant aigua bullent i un pessic de sal, coeu la carbassa, pelada i tallada a daus de la mateixa mida, uns 15 minuts fins que sigui ben tendra. Refredeu amb aigua amb gel i reserveu.
Amb la batedora, tritureu la carbassa, amb un xic d'aigua freda de la cocció o brou, fins que n'obtingueu una crema llisa i homogènia. Corregiu el punt de sal i pebre. Jo la presento amb les pipes de la pròpia carbassa ja dessecades i una mica torrades així li aporten un toc cruixent ben gustós a la crema.
¡Bon profit!
Comentaris
Una crema de carbassa tan bona com aquesta és el millor que pots fer per alimentar aquest petit ocupa que tens , je je je... :)
Per sort no tinc desitjos perquè si no gràcies al teu blog ja hauria pujat mooooooooolts quilos!!! XD
et deixo la aportació de cuinacinc:
http://cuinacinc.blogspot.com.es/2012/11/empanadon-de-carbassa.html
Bon cap de setmana,