Tea room sandwiches
Un dels meus primers records gastronòmics va esdevenir durant unes vacances d'estiu a Mojácar, Almería. Quan ens llevàvem al matí i sortíem de l'hotel amb els pares sempre anàvem a esmorzar a una cafeteria que es deia La Copa, regentada per un matrimoni anglès, d'aquests que fugen del fred i la pluja per instalar-se a Andalusia. Allà vaig descobrir els "tea room sandwiches" uns petits entrepans de pa de motlle de diferents classes, però sempre utilitzant ingredients barrejats amb salses o cremes espeses.
L'altre dia a ca ma mare em va venir aquest record i la felicitat que m'envaeix quan ho recordo i el seu marit, el gran chef Rafa, ens en va preparar uns quants amb tonyina, ceba i maionesa. Uns dies després, veient el solet que queia a la terrassa de casa meva no em vaig poder resistir i en vaig fer més i ben a gust que ens els vam menjar a sota el parasol...
Cal tallar el pa de motlle a quarts i torrar-lo lleugerament perquè agafi consistència i color. Per a la varietat de tonyina: tallar a daus molt petits la ceba i barrejar-la amb la tonyina també feta a miques i tantes cullerades de maionesa com vulgueu. Per a la varietat de rúcula i salmó: barrejar la rúcula tallada amb la crema de formatge i teniu l'opció de barrejar-hi salmó fumat també tallat o posar-lo per sobre a rodanxes. Jo ho vaig fer de la segona manera, però també ha d'estar deliciós de la primera.
Comentaris
Quant de temps! Quina alegria de llegir-te!
Aquests entrepans deuen estar boníssims, provaré de fer-los dimecres que tinc amics a sopar. Per cert he gaudit tant del teu blog que m'he aventurat a fer-ne un jo! L'adreça és http://cuinetes.bloks.cat si mai tens una estoneta i t'hi vols passejar amb farà molta il·lusió!
Espero que ja tinguis connexió a internet i ens puguis continuar explicant cosetes!
Fins ben aviat!
A veure si vas sovint a la biblio i ens penges noves receptes de les vacances... ben tornada!