Cuina de Nadal (III): Buche de Noël
Sempre havia tingut ganes de provar de cuinar aquestes postres tan nadalenques i tradicionals. És difícil. Vaig haver de fer 4 pa de pessics diferents fins aconseguir la textura ideal per enrotllar-lo, però el resultat va ser espectacular!
1. Per fer el pa de pessic foneu la mantega. D'altra banda, bateu els ous amb el sucre, incorporeu-hi la farina a poc a poc fins que quedi una crema i per últim afegiu-hi la mantega fosa i la ratlladura de llimona.
2. Esteneu la massa sobre un paper de forn amb una espàtula, formant una capa fina. Poseu-la al forn a 160ºC durant uns deu minuts, vigilant que no es faci massa per tal que després es pugui enrotllar fàcilment. És vital que no es dauri. Estendre una làmina de paper vegetal on s'aboca el pa de pessic i enrotllar-lo quan encara era calent. Deixar-lo reposar en aquesta posició.
3. Fondre la xocolata al bany maria. En una cassola porteu a ebullició la nata líquida, afegiu-hi el sucre, remeneu-ho i incorporeu-hi la xocolata a poc a poc fins aconseguir una crema espessa. Un cop s'hagi amalgamat, poseu a refredar a la nevera.
4. Distribuïu la meitat de la crema per sobre de la massa de pa de pessic, estenent-la bé. Enrotlleu la massa a poc a poc, formant el tronc arrodonit, i feu-la rodolar.
5. Per fer la cobertura, unteu la part exterior del tronc amb la resta de la xocolata. Ajudeu-vos d'un ganivet per tal d'aconseguir la textura d'un tronc.
6. Finalment, posseu el tronc de Nadal en un plat dins del congelador i deixeu-lo fins que la xocolata de la cobertura sigui dura.
Recepta de Begoña García al llibre publicat per La Vanguardia La Cuina de Nadal: Plats de festa.
Comentaris
Com a bona franceseta que sóc, volia fer-ne un, però he estat de baixa totes les vacances :( de totes maneres, no ho descarto fer-ho un dia d'aquests....
Que una francesa afalagui la meva buche és genial! Em va costa fer-la i vaig estar a punt de rendir-me però a la quarta la vaig encertar!