#RoaldDahlDay - Sopar amb Lola Casas

Aprofitant que avui és l'aniversari de Roald Dahl (hauria fet 104 anys), he actualitzat el blog (miraaaaaacle) amb aquest text sobre el sopar amb Lola Casas que va organitzar la cuinera Ada Parellada al seu restaurant Semproniana... fa 3 anys ja!!!L'esdeveniment formava part de la proposta Lectures comestibles, uns sopars literaris en el que es conversa amb un autor o referents de la seva obra. L'Ada Parellada crea un menú representatiu de la seva literatura i l'Ada Castells condueix la sessió i guia la conversa. He pogut assistir a diversos d'aquests sopars i puc ben dir que són molt enriquidors.

El meu primer #LecturesComestibles va ser el de la Lola Casas. No sé si la coneixeu... Mestra (ja jubilada) és tota una referent en la figura i obres de Roald Dahl, gràcies a totes les publicacions sobre ell que ha escrit i la feina feta amb els seus alumnes de l'escola Camí del Mig, de Mataró. Va ser tan intensa la seva experiència amb l'autor galès que alumnes i mestra van arribar a intercanviar cartes amb Dahl! Totes aquestes vivències les relata al seu llibre Tot Dahl, del que us en recomano molt la lectura si us agrada tot l'univers 'dahlià' (se'n pot dir així?).


Com a especialista en literatura infantil i juvenil i obsessionada amb la relació entre cultura i gastronomia, poder sopar amb la Lola Casas i parlar del menjar en la literatura de Dahl va ser una experiència que no oblidaré mai. La manera barroera de cruspir dels Culdolla; el prèssec gegant; la fàbrica de Willy Wonka; el monstruós pastís de xocolata de Matilda i fins i tot una cuixa de xai com a arma mortal!
El meu fenòmen fan estava completament desfermat.

Si quedava algú en aquell sopar que no coneixia gaire Roald Dahl, gràcies a la Lola Casas segur que s'hi va llençar de cap en els seus llibres. I això és el que us recomano a vosaltres, llegiu els seus llibres per a infants, els contes per a adults o les seves memòries; qualsevol que trieu, de ben segur que us agradarà!

Comentaris

Entrades populars