Mini croissants del Forn Mistral

"Lurdes Bartolo surt del Forn Mistral amb una bosseta oliosa curulla de croissanets desbanyegats. La Lluïsa li aparta els que estan malmesos i ningú vol, i a les vuit del vespre els ven a la Lurdes rebaixats de preu. A ella no li importa si estan esfilagarsats o deformats, poques manies li queden, sempre que siguin del dia. Trepitja la vorera i es fica un croissant a la boca, on el fa esclatar d'una queixalada. Es promet que els d'avui seran els darrers, que s'ha de mirar una mica la línia, que no li convé engreixar-se més; es llepa els dits i s'escura les restes de pasta de full entre els queixals." 

-- PASTOR, Marc. Els àngels em miren. Barcelona: Ara Llibres, 2019.


Aquesta és una de les poques escenes gastronòmiques que apareixen a la novel·la Els àngels em miren de Marc Pastor, que no està dominada pel sang i fetge. No perquè sigui un llibre de gènere policíac sinó perquè el seu protagonista, el caporal Abraham Corvo, viu sota una posessió fosca i demoníaca que li reclama, literalment, sang i fetge. Podrien ser bons amics amb el Dr. Lecter...
.
Aquesta menció al Forn Mistral i als seus deliciosos mini croissants és un dels trets amb el que més ens podrem identificar els lectors de la novel·la, un retrat hiperrealista d'un crim a la ciutat i el funcionament del cos dels Mossos per resoldre'l on l'esperit sobrenatural i la màgia negra hi van a la perfecció. M'ha fet gaudir tant de la lectura que a voltes em sentia com si jo també estigués dominada per la pulsió demoníaca del protagonista. Però enlloc de menjar-me el fetge de la gent, no podia deixar de llegir compulsivament!

Comentaris

Entrades populars