Buñuelos de huracán


"Buñuelos de huracán" ens explica la història d'una pastissera amb un secret, la recepta d'uns bunyols que són capaços de transportar qui els menja allà on sempre han desitjat ser i tornar totalment transformats per l'experiència viscuda.

Aquest conte és molt especial, tan pel seu contingut com pel seu continent.
Pep Bruno, l'autor, ja fa anys que publica un microrelat al dia en forma de tuit. Al 2013 van aparéixer els bunyols d'huracà per primera vegada. L'editora Arianna Squilloni el va llegir i li va proposar convertir-lo en un àlbum il·lustrat.
Aquesta transformació es materialitza en dos microcontes, un al principi i un altre al final de l'àlbum, i al mig diferents històries dels que han tastat els bunyols, explicades per les il·lustracions de Carla Besora.
La presentació de l'àlbum és igual de màgica, sembla una petita capsa de pastisseria. No creieu que el títol de la coberta podria ser el logo d'una pastisseria de tota la vida?

Us recomano molt, moltíssim, que us apropeu a la vostra llibreria i/o biblioteca més propera i llegiu aquests bunyols. Jo acompanyaré la lectura amb aquests bunyols que feia la meva àvia. Us deixo la recepta per si us animeu.

125g aigua
125g llet
170g farina
5g llevat químic
50g mantega
3 ous
30g sucre
ratlladura de mandarina
1 cs anís

Tamisar la farina i el llevat. Escalfar dins d'un cassó l'aigua amb la llet, la mantega, la sal, el sucre, l'anís i la ratlladura d'una mandarina.

Quan es fongui la mantega i tota la barreja comenci a bullir, abocar la farina de cop i moure amb un cullerot amb energia fins que la pasta es desenganxi de les parets del cassó.
Treure del foc i deixar temperar uns 10-15 minuts.

Afegir els ous un a un. Cada vegada que n'afegim un, moure amb força fins que s'integri totalment abans d'afegir-ne un altre. La pasta ha de quedar fina, sense grumolls, però espessa.

En un altre cassó, que sigui prou ample i profund, escalfar prou oli de girasol perquè quan fregim els bunyols tinguin espai per surar. Quan l'oli estigui calent (uns 175ºC), introduir la cullera amb la que treballareu la massa perquè aquesta no s'hi enganxi.

Abocar porcions de la massa i anar girant-les perquè es coguin i daurin homogèniament. 
Posar sobre paper absorbent per enretirar l'oli sobrer i si voleu arrebossar en sucre. Bon profit!

BRUNO, Pep; BESORA, Carla. Buñuelos de huracán. Barcelona: A buen paso, 2015. 
--> (cliqueu el títol per saber a quines biblioteques públiques de la província de Barcelona trobareu aquest conte)

Comentaris

Entrades populars