Les costelles a la barbacoa de Frank Underwood

Què ho fa que aquelles històries protagonitzades per tot allò que ens fa menyspreables siguin tan addictives? Tot sovint m'ho pregunto perquè cada vegada m'agraden més les novel·les, les sèries i les pel·lícules amb personatges que no podrien ser més males persones ni que s'entrenessin. Com per exemple, House of Cards. Un cop finalitzada The West Wing, em vaig enganxar totalment a l'altra cara de la moneda de la ficció política.

Adaptada pel guionista Beau Willimon (no us perdeu la seva pel·lícula Los idus de marzo) de la trilogia literària homònima de l'autor Michael Dobbs i de les minisèries emeses per la BBC, House of Cards està protagonitzada pel congressista Francis Underwood i la seva dona Claire. Ambdós personatges encarnen l'ambició al poder per sobre de tot i de tothom.

Ah, però aquest polític també té debilitats i una és gastronòmica: les costelles que fan a un destarotat local, el Freddy's BBQ Joint. Les escenes on apareixen aquestes costelles a la barbacoa fan tan bona pinta que han esdevingut icòniques. I avui m'he animat a fer-les per als companys de la biblioteca, adaptant una recepta del blog Crockpotting. Us la transcric tot seguit.


Costelles a la barbacoa de Frank Underwood
1kg de cap de costella de porc
25gr de sucre morè
10g de pebre dolç
1 cp de pebre
1 pessic de gingebre en pols
1 pessic de caiena mòlta
*per a la salsa barbacoa (o compreu-la si ho preferiu)
1/2 ceba picada
125ml de caldo de carn
1 gra d'all picat
2 cullerades de vinagre de poma
2 cullerades de quètxup
2 cullerades de salsa mostass
1 cullerada de mel
1 cullerada de salsa Worcestershire
sal i pebre

Adobeu la carn amb el sucre, els pebres, el gingebre i la caiena. Deixeu reposar la nit anterior (mínim 8 hores) ben tapada amb paper film, a la nevera.
Greixeu una planxa amb una mica d'oli i marqueu el cap de costella, amb compte que no s'ennegreixi massa.
Barrejar tots els ingredients de la salsa barbacoa i unteu bé les costelles.
Cuineu durant 4 hores a alta velocitat o el doble a baixa velocitat.
Mitja hora abans que conclogui la cocció comproveu el punt de la carn (si l'os es desprèn fàcilment és que ja està feta). En cas que ja estigui cuinada, deixeu l'olla destapada els darrers trenta minuts perquè la salsa es redueixi.
Serviu les costelles acompanyades de la resta de salsa barbacoa. Jo també vaig optar per un puré de patates casolà i uns espinacs ofegats.
BON PROFIT!

Comentaris

Entrades populars