Va de truites

Ja és ben bé això que Dijous Gras dona el tret de sortida a la laxitud de les normes, perquè tot just ara que escric aquest post deixo que elCuquito miri una pel·lícula tot i que no sigui cap de setmana. També hem fet la vista grossa amb el menjar... Ens hem ben atipat de truites a la Flash Flash i ja hem enllestit la coca de llardons per portar demà a la festa de Carnestoltes de l'escola. I aprofitant he pensat, ostres doncs podria fer un post amb les meves truites predilectes. Som-hi doncs! Visca el Carnaval!

La truita de Dijous Gras de la Flash-Flash és deliciosa. Amb botifarra d'ou, llardons i panxeta.

Començo a la Tortillería Flash Flash perquè sempre m'hi trobo molt a gust. No sé si és perquè el servei és d'aquell de tota la vida, amable sense passar-se de pesats, proper però sense agafar massa confiança... M'explico? El local, icònic. El restaurant, per a mi, com tornar a casa. Com que el post va de truites, us diré que en tenen una cinquantena (wtf!) entre les de patates, les variades, les de verdures, les de peix i les dolces. Avui no me'n podia demanar una altra que no fos la de Dijous Gras: amb botifarra d'ou, llardons i panxeta. Boníssima...
El mític pastís de truites de la Flash-Flash i  la Suzie amb melmelada de maduixa

Les Truites és el meravellós local del Joan Antoni Miró on es poden tastar les truites més originals. No les trobareu iguals enlloc. De croissant i pernil, de flor de carbassó, la de sobrassada em té el cor robat, però la de foie és per posar-li un pis. I ai, les dolces... la de xocolata i la de panellets quan n'és l'època. No patiu que en podreu tastar moltes perquè et pots fer un assortiment. Podeu xafardejar la carta i fins i tot intentar reproduir algunes de les seves receptes, mirant el seu canal de Youtube! Ep, també podeu agafar en préstec el receptari del xef, "L'art de fer truites", que el tenim a les biblioteques... ;-)

L'assortiment de Les Truites que vaig tastar la darrera vegada i la preciosa truita de panellets...

9 kilos de patates, 3 de ceba i 3 d'ous per fer la que per a mi és la millor truita de patates de tot Barcelona, la del Bar Lalans. La truita i la ceba, confitades, tendres, i l'ou cruet però sense ser líquid. Perfecta! I enorme. Apropeu-vos per veure'n el gruix... La oloreta és irresistible, la tastareu sí o sí.
Si aneu ben aviat al Lalans, poder us trobeu al Monzó

Seguint amb les truites de patata, després de la que fan al Lalans em quedo amb la de La Pubilla. Molt més líquida que l'anterior, però igual de gustosa. També la fan amb bacallà i ingredients de temporada. Les trobareu amb les ofertes d'esmorzars de forquilla que ofereixen.
Durant un temps em vaig obsessionar amb aquesta truita... Molt.

Més esmorzars de forquilla... no podia deixar de citar la truita que vaig tastar fa quasi tres anys al Restaurant Sergi de Meià: de mucosa negra de Santa Maria de Meià. Una delícia de bolet que era nou per a mi. La recepta d'aquesta truita la trobareu al receptari que van escriure el xef i la seva mare amb tot de propostes per fer-se l'esmorzar de forquilla a casa. Pst, també el tenim a les biblioteques...

I fins aquí el va de truites. Me'n recomaneu més? Que ara l'ou és sa i tot!!!

Comentaris

Entrades populars