Gastronomia televisiva

Aquests dies he tornat a enganxar una malaltia que m'ha deixat a casa quinze dies amb febre (sense aire condicionat!) i amb poques energies, així que pràcticament me'ls he passat del sofà al llit i del llit al sofà. La part positiva de tot això és que m'he atipat de mirar gastronomia televisiva. No m'he estat gens ni mica. I és que la nostra, ja ens ho permet això als amants de la bona cuina.

Fora dels programes de la casa (ep, sense menystenir-los, que són ja mítics) i de tots els vídeos de receptes que es poden mirar al clubdecuines, he descobert altres programes i sèries que faran gaudir a tothom qui s'estimi estar rere els fogons. I a sobre, amb l'enginy de la televisió per internet, encara podreu veure algun vídeo si us l'heu perdut a la tele. He gaudit molt amb:

- Cuiner sota pressió: un programa on el xef Ralph Pagano viatja per tot el món i ha d'aconseguir feina per tornar a casa. La penyora si no aconsegueix el repte consisteix en menjar-se algun plat autòcton que li faci fàstic. És entretingut, però una mica ximple.

- Un tast pel món: un viatge per diferents localitats a la recerca dels menjars més exòtics. Molt interessant.

- Què en sabem del menjar?: la combinació d'un xef i d'una científica ens dóna la solució a les preguntes més diverses sobre els aliments. Per anar una mica més enllà, gastrònimicament parlant.

- Van ser feliços i van menjar anissos: una sèrie que explica com organitzen el seu casament diferents parelles de tot el món, posant-hi especial èmfasi en el menjar que serveixen. Per fer una mica el tafaner i agafar idees si teniu planejat algun esdeveniment similar...

- Tots els formatges del món: un recorregut per totes les fàbriques i varietats de formatges que es poden trobar al món. Deliciós.

- Surfing the menu: dos cuiners australians que triomfen a Londres, tornen al seu país per visitar diferents localitats on podran fer surf i cuinar receptes amb els ingredients autòctons.

I no acabaríem mai perquè el 33 és un ball de documentals i mai pots saber amb què et trobaràs quan engeguis la tele. Jo em vaig quedar molt parada per l'oferta tan diversa que ofereix "la nostra" i que m'havia passat desapercebuda per les responsabilitats quotidianes. Us enllaço un vídeo sobre els formatges a París, del programa Blog Europa, i us recomano que estigueu molt atents a la programació. Bona cuina!

Comentaris

La cuina vermella ha dit…
Hola Iris, desitjo de tot cor que et trobis bé i que estiguis el 100 x 100 recuperada, tot i així no hay mal que por bien no venga, ja que ens has fet un post meravellós amb unes recomanacions televisives fantàstiques. Moltes gràcies!
bravecoast ha dit…
mi favorito era uno ya clasico, no recuerdo el nombre... que para cada episodio reunian un grupo de inmigrantes del mismo pais y mostraban sus casas, su familia etc, y luego cocinaban. era increible ver todo lo que se podia aprender de un lugar gracias a su cocina. a ver si podeis refrescarme la memoria de este programa (la ultima vez que lo vi lo daban los sabados al mediodia mas o menos, no recuerdo si en tv3 o en el 33)
Irisibula ha dit…
Bravecoast: creo que te refieres a Karakia.
MIBLOGDEPINTXOS ha dit…
hola iris
ya hacía tiempo que no me paseaba por la blogesfera, pero ahora ya he puesto el post con el resumen en pdf de los pintxos, los ganadores globales - auqnue todos habéis tenido premio- . Pásate a visitarnos y leerlo a ver si te gusta.
http://www.miblogdepintxos.com/2010/07/ganadores-1er-concurso-miblogdepintxos.html

gracias por tu aportación al concurso
un saludo
bravecoast ha dit…
siiii era karakia! gracias fadeta me encantaba ese programa
Carmeta ha dit…
quina de programes¡¡¡ jo m'en miro un a la <sexta del gordon ramsay, on va per restaurants que están fets caldo, i els ajuda a remuntar¡¡¡ em va fer gràcia de veure'l pq em sonava el Gordon de la seva famosa Lemon Tart, tot un clàsic.
Millora't i si en tens ganes et convido a passar per el meu blog: http://cuinetesicosetes.blogspot.com
ChetoCheta ha dit…
A ver si actualizamos ejem ejem...
MIBLOGDEPINTXOS ha dit…
no sé si me has leído, pero si lo haces mándame tu dirección para que pueda enviarte el detalle que tengo para todos los participantes del 1er concurso miblogdepintxos, vale?
un saludito (espero que vuelvas pronto)

Entrades populars